Kims BMW Z3 Coupé

vroom vroom tut tut

Caterham på Rudskogen

Trolig årets siste banekjøring for min del, sammen med Caterhamene på Rudskogen. Alltid kjekt å kjøre med dem, da det stort sett er erfarne folk og god plass på banen. Utover dagen blir det som regel enda bedre plass på banen, da Caterhamene tenderer til havarere.. :)

Før treffet var bilen en snartur på verksted for å finne ut hva som skjedde forrige gang, og det viste seg at topplagrene foran var løse, samt at diffen kun hang med to av fire bolter (!)… Må tydeligvis etterstramme litt nå og da.

H&R-understellet fungerer iallefall knallbra! Kunne trolig hatt litt mer camber foran, spesielt midt i svingen, men balansen er grei likevel. Langt enklere å kontrollere – sleggeeffekten når den mistet og tok grep er betydelig redusert. Mye mer moro å kjøre med et understell som faktisk er laget med bane i tankene. Kjappere gikk det også.

Årets raskeste runde på skogen ble 1.39.67, men det er potensiale for mer enn det. Runden under er 1.39.98 – og det med passasjer og langt fra optimal kjøring.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Posted in Banekjøring and Service by hagenisse on September 19th, 2013 at 00:36.

Add a comment

Previous Post:   Next Post:

Comments are closed.